Friday 29 February 2008

Toma Bebić-1975-Volite se ljudožderi [Lp]

"Volite se ljudožderi" Toma Bebić debut album was the first album ever recorded in Split, Croatia. Also, the book of aphorisms: "Volite se ljudožderi" (Love each other, canibals) was published after his death from his unpublished books, manuscripts and tone records.

01-Neznanom pomorcu
02-Lanternista
03.Nosač br.21
04-Barba Filina lula
05-Pjesnikova smrt
06-Priča agava
07-Tajna mora
08-Dioklecijan
09-Čovik koji se smije
10-Sjećanja

Bitrate 192
Vinyl Rip by Lajso
pass lajso

9 comments:

Anonymous said...

Mogli ste se bar potruditi na nam obezedite izgled originalnog omota ovog Tominog prvenca.

Ex Yu Pop Rock Madness said...

Pravo da ti kazem ja slusam muziku a ne gledam omote tako da me nije briga ni da li ima omot. Na nasem blogu veliki broj ljudi postavlja albume ako vam se javi original postavljac i da vam omote super, ako ne nikom nista!!! Ovo je blog Ex Yu Muzike a ne omota

pozdrav

Jo-poletje said...

u pravu ste...super vam je blog....

album Tome Bebic je stvarno super....

"Covik koji se smije" fenomenalno!!!!

Anonymous said...

Interesantna teza o ripovanju vinyl ploca. Jos interesantnije je da se Lajso kao vlasnik ripa i (verovatno)vinyla ne izjasnjava.
To ne lici na Lajsa, on slovi kao veoma pedantan covek koji ne treba advokate u svojim postavkama.

Ti sto slusas muziku, a ne gledas omote, verovatno si se prvi put susreo sa Tomom Bebicem pojavom digitalnog zvuka, pa nemas pojma da su vinyl ploce imale i omote.Ili si samo slusao neku od Tominih bezbroj piratskih i nelagalnih kompilacija, pa ti sad Tomin prvi album ispada kao iznenadjenje.

I pored svega, ne bi bilo zgoreg da postavite i scan omota, ima ih 4 komada i na njima se mogu videti neki podatci koji se ticu snimanja ploce i nisu nebitni.

Ex Yu Pop Rock Madness said...

Anonimni nemas pojima i bolje cuti. Pojava digitalnog zvuka vinyl ploce je dokaz da ti ne znas sta pricas.

Od Tome Bebica sam imao oba albuma ripovanih sa vinila prema tome ovo nije iznenadjenje ovo je bilo prosvecenje onih koji do sada nisu imali priliku da se susretnu sa ovim albumom zahvaljujuci Lajsi. Posto je ovo njegov rad jedino mozes od njega da potrazis omot albuma. Ja ne mogu coveka da jurim za omot.

Muzika se slusa da bi se uzivalo kao sto mozes da cujes kad dodjes na nas blog a ne da se gledaju njihovi omoti ovde.

pozdrav

lajso said...

Ljudi, smirite se...
Omoti ploča jesu bitni, ali jednostavno, ja više nemam skener, a ploče imam, pa sam cover za ovaj album morao tražiti na netu, ali to je jalov posao, malo ih zna za Tomu Bebića... Najbitnije je da je rip ploče u redu, jer ja svaki svoj rip očistim od klikova, krckanja i šumova, tako da se glazba može s uživanjem slušati... protiv toga sam da se ploča jednostavno sripuje i stavi na net, ja to skinem i bacim, jer toliko krcka, pucketa da ne čuješ glazbu...
toliko od mene...uživajte u pjesmama Tominim...

Anonymous said...

Lajso,
budi dobar i stavi nam svih 5 scanova omote Tominog LP "Volite se ljudozderi".

Ex Yu Pop Rock Madness, budi i ti dobar i stavi nam svih pet scanova omota Tominog LP "Volite se ljudozderi" (ako vec Lajso nece).

Narod to hoce ali se ne uzudjuje da trazi, jer ste vi uvijek napadacki raspolozeni kad neko trazi nesto od vas. Vi ste radi nas a ne obratno.

Nije ni cudo sto je anonymous anoniman, jer je vrlo nezahvalno kod vas biti javna osoba sa imenom.

Pozdrav

lajso said...

Što se omota tiče, već sam objasnio: nemam više skener... i s tim smo završili... ako netko ima već skenirane omote i meni mi dobro došli, ali ne pretjerujmo...

Pozdrav!

Kretinjo said...

pozdrav Lajso, prodajes li slucajno ovu plocu..?